"Dani sigurnosti u prometu"

"Dani  sigurnosti  u  prometu"

U organizaciji Roadpola, a usporedno s nadzorom distrakcije u prometu te Europskim tjednom mobilnosti, Policijska uprava osječko-baranjska provest će od 16. do 22. rujna projekt „Roadpol safety Days“ - „Dani sigurnosti u prometu“.

Pod geslom „Ostani živ i spasi živote drugih“ provodi se u suradnji s Europskom komisijom, a ambasador je ovogodišnjeg projekta Mika Häkkinen, dvostruki svjetski prvak Formule 1.

Također, 21. rujna odabran je kao Dan bez poginulih u prometu i sve će aktivnosti policije tog dana biti uvelike pojačane kako bi se ostvario cilj projekta.

U sklopu „Dana sigurnosti u prometu“, na području Policijske uprave osječko-baranjske policija će organizirati preko dvadeset raznih preventivnih aktivnosti kao što su edukacije mladih, projekti „Sigurnost u cestovnom prometu“, „Biciklirajmo biciklističkom“ i drugi koje će provesti policijske postaje na svom području u suradnji s obrazovnim ustanovama, tvrtkama i lokalnom samoupravom te Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske.

Sve aktivnosti evidentirane su na stranicama „Roadpol Safety Days“, a vidjeti ih možete otvaranjem poveznice https://www.roadpolsafetydays.eu/ i potom odabirom kategorije „Events“.

Radi uspješne provedbe projekta, policija poziva vozače i druge sudionike prometa na sudjelovanje u aktivnostima te da potpišu prisegu o pažljivom ponašanju u prometu koja će biti dostupna na štandovima gdje će se provoditi projekti, kao i da svojim odgovornim ponašanjem i poštivanjem propisa prilikom sudjelovanja u svakodnevnom prometovanju pridonesu smanjenju stradavanja na cestama.

Ivan Ćosić iz Službe za sigurnost cestovnog prometa u PU osječko-baranjskoj