Dani tehničke ispravnosti vozila

Dani tehničke ispravnosti vozila

Do kraja mjeseca na području Policijske uprave osječko-baranjske, ali i cijele Hrvatske, traje akcija ''Dani tehničke ispravnosti vozila 2013“ kojom se vozačima pruža mogućnost besplatnoga tehničkog pregleda vozila.

Akciju provode Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za tehnički pregled vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.

Cilj je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu svojeg vozila kako bi se spriječile nesreće prouzročene tehničkom neispravnošću.

Pozivajući vozače da dovezu svoja vozila u stanice za tehnički pregled, iz policije napominju da neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se posavjetovati o načinu uklanjanja kvara i uputiti u ovlašteni servis.

Mogućnost besplatnoga tehničkog pregleda nemaju vlasnici čija su vozila u vrijeme održavanja akcije u terminu redovitog pregleda.