David Gašo ide na festival u Veneciju

David Gašo ide na festival u Veneciju

Gledatelj kina Urania David Gašo odabran je kao predstavnik Hrvatske i bit će Abasador 28 Times Cinema 2019. na Venecijanskom filmskom festivalu. Od četvrtka 25.7. pa do četvrtka 15.8. kino Urania ne radi za posjetitelje, ali se zato vrijedno radi u dvorani pa će nas dočekati nova sjedala.

Jedan od kandidata prijavljenih na poziv za izbor za člana žirija na Venecija film festivalu, gledatelj kina Urania David Gašo odabran je kao predstavnik Hrvatske i postao je Ambasadorom 28 Times Cinema 2019.

 „28 Times Cinema“ je nastao u organizaciji @european parliament (@Europski parlament, Ured za informiranje u Republici Hrvatskoj), @LUX Prize, The Venice Days i @Europa Cinemas, a glavni mu je cilj  promicanje zajedničkih vrijednosti i kulturne raznolikosti kroz kinematografiju među mladima. David će predstavljati kino Urania kao jedan od članova Službenog žirija Giornate Degli Autori za vrijeme Venecija Film Festivala (28. kolovoza – 7. rujna 2019). Možete pratiti sve njegove postove i vijesti na društvenim medijima pod sljedećim oznakama i hashtagovima: @Kino Urania & Kinematografi Osijek, @EuropaCinemas #28TimesCinema, #28TC2019, @GiornatedegliAutori, #GiornatedegliAutori.

David Gašo je u međuvremenu primljen i na Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, čime je poslije Mateja Sudarića postao naš drugi predstavnik u ovome žiriju kojemu je to pošlo za rukom.

Zaposlenici kina Urania odlaze na zasluženi kolektivni godišnji odmor pa od 25. srpnja do 15. kolovoza neće biti filmskih projekcija, no u kinu će se raditi. Stanku će iskoristiti za obnovu sjedala. Vlastitim sredstvima i u suradnju s jakim lokalnim, poduzetničkim timom koji čine Janz Dizajn Studio, dizajner Boris Matešić i tiskara Grafika novi izgled dvorane dočekat će gledatelje već na prvoj projekciji 16. kolovoza.

Nakon ljetne stanke najavljuju nova filmska uzbuđenja, ali i koncerte, stand up nastupe, predstave te različite filmske cikluse i festivale.