Derutne zgrade i divlje deponije u Sarvašu

Derutne zgrade i divlje deponije u Sarvašu Derutne zgrade i divlje deponije u Sarvašu

Gorući problem niz godina mještana jest derutna zgrada u centru Sarvaša koja je i okupljalište ovisnika, rekao je na konferenciji za novinstvo predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Kramarić.

Zgrada predstavlja opasnost djeci i mještanima a i okupljalište je ovisnika, naglasio je Kramarić koji apelira na gradonačelnika Ivana Vrkića, tvrtku Unikom i sve resurse Grada Osijeka da se zgrada ogradi kako crijep nebi predstavljao opasnost za sve koji pored nje prolaze.
Osim ove zgrade, koja je ruglo ovog prigradskog naselja postoji i zgrada u Osječkoj 64 koje su privatno vlasništvo, rekao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Marko Samardžić. Grad treba naći model i način kako izvršiti pritisak na vlasnike, i na kraju treba to očistiti na teret vlasnika.
Ovo je lista srama koja treba biti na stranicama Grada Osijeka i dnevnim novinama kako bi stanovnici znali koji ih ljudi okružuju, na koji način skrbe o svojim objektima, brinu o okolišu, jer komunalni red vrijedi za Osijek, ali i prigradska naselja, ističe Kramarić.
Opasnost predstavlja nezaštićeni bunar dubok 15 metara koji se nalazi na privatnim parcelama 15 metara od nogostupa u Dravskoj ulici. Ovo je sramota svih u Gradskoj vlasti i bivše koja nije imala snage i volje da to riješi, rekao je Kramarić te poručio da će se svi problemi u Sarvašu vrlo brzo riješiti.