Deset medalja Iktusovcima na regati Croatia Open na Jarunu

Deset medalja Iktusovcima na regati Croatia Open na Jarunu Deset medalja Iktusovcima na regati Croatia Open na Jarunu
Anton Lončarić, Patrik Lončarić Anton Lončarić, Patrik Lončarić
Luna Keretić Luna Keretić

Foto: Zibar, VK Iktus

Osječki Veslački klub Iktus proteklog je vikenda na tradicionalnoj regati Croatia Open održanoj na zagrebačkom Jarunu nastupio s 21 posadu, a u Osijek se vratio s čak deset odličja .

Zlato su osvojili Anton i Patrik Lončarić u konkurenciji seniorskih dvojaca bez kormilara te Luna Keretić u reprezentativnoj posadi dvojca na pariće s partnericom Reinom Rimbaldo iz zagrebačke Mladosti.
Srebrom su se okitili Lovro Rudec u samcu za kadete, Luna Keretić u samcu juniorki, Karlo Krstić u kombiniranoj posadi s Vitom Prižmićem (VK Ošjak) u dvojcu na pariće za juniore, Ivan Ante Grgić u reprezentativnoj posadi seniorskog dvojca na pariće s partnerom Patrikom Papcem (VK Trešnjevka) te Karlo Paunović u kombiniranoj posadi juniorskog četverca na pariće (Talaja, Banović, Kontrec).
Brončanu su medalju osvojili Karlo Krstić u samcu juniora, Greta Dragišić u samcu kadetkinja te četverac na pariće kadetkinja (Estera Jurić, Ana Puškadija, Lucija Koloda i Greta Dragišić).
Iz kluba javljaju da su danas njihovi seniori do 23 godine otputovali su u češke Račice na Svjetsko veslačko prvenstvo. Patrik i Anton Lončarić svoje će snage odmjeriti u konkurenciji dvojaca bez kormilara, a Ivan Ante Grgić s Patrikom Papcem u dvojcu na pariće. Prve kvalifikacijske utrke održat će se u srijedu 7. srpnja.