Detektivi za baštinu istražuju na izložbi

Detektivi za baštinu istražuju na izložbi

Uz izložbu "Tvrđa u Osijeku", postavljenu u povodu 140 godina neprekidnog djelovanja Muzeja Slavonije Doktori za baštinu pozivaju djecu stariju od 6 godina na igraonicu koja će se održati u subotu, 17. ožujka s početkom u 10,30.

"Ovoga puta igramo se u postavu izložbe "Tvrđa u Osijeku. Vaši mali, ali veliki Doktori za baštinu rješavat će brojne zagonetke o predmetima "skrivenim" u muzejskim vitrinama, od potrage za tajnovitim predmetom do rješavanja zagonetne pitalice", najavljuje muzejska pedagoginja Jesenka Ricl, koja će voditi radionicu za koju roditelji djecu mogu prijaviti na linku.
Zagolicajte maštu vašim klincima i upitajte ih znaju li odgovor na pitalicu: "Tijelo trbušasto, a grlo široko, sa svake strane uho, a nedostaje oko". Znali ili ne, pridružite nam se u igri – poručuju iz Muzeja Slavonije.
Igraonica traje 90 minuta, cijena ulaznice je 15 kuna, a kupiti se mogu u Muzejskoj suvenirnici u zgradi Magistrata Muzeja Slavonije, gdje će se igraonica i održati.
Izložbom "Tvrđa u Osijeku/Festung in Essegg/Foretress in Osijek", otvorenom 21. prosinca prošle godine, obilježava se 140 godina neprekinutog djelovanja Muzeja Slavonije, koji je od samih početaka čvrsto vezan za prostore Tvrđe i njezine stanovnike.
kreativne-igre-muzej-slavonije.png