Dijete stradalo u požaru u osječkom Zapadnom predgrađu

Dijete stradalo u požaru u osječkom Zapadnom predgrađu Dijete stradalo u požaru u osječkom Zapadnom predgrađu
foto: Davor Javorović/PIXSELL foto: Davor Javorović/PIXSELL

foto: ilustracija JPVP Osijek

Dvogodišnje je dijete smrtno je stradalo u požaru koji je buknuo danas oko 18 sati u Zapadnom predgrađu u Osijeku. Vatra koja je buknula na obiteljskoj kući ugašena je oko 20 sati, no nažalost na zgarištu je ostalo beživotno tijelo djeteta.

"Očevid je privremeno prekinut zbog okolnosti na mjestu događaja, a nastavit će se rano ujutro nakon čega će se utvrditi što je dovelo do izbijanja požara te okolnosti stradanja djeteta", rekao je Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske za Večernji list.

Riječ je inače o naselju uz takozvani "Poligon C", gdje se nalaze obiteljske kuće i pustare.

Na zgarištu je, nažalost, ostalo beživotno tijelo djeteta. Kako neslužbeno doznaje Večernji list, u kući je u trenutku požara navodno bila i djetetova majka, no detalji su tragedije još nepoznati. No, budući da je smrtno stradalo dijete, ni policija, ni vatrogasci ne žele iznositi nikakve informacije, do okončanja očevida.

Operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka u 18,10 dobilo dojavu da gori kuća, a na intervenciju su upućena četiri vatrogasna vozila i 10 vatrogasaca. "Dolaskom na mjesto intervencije, u 18,18 sati zatekli su požar cijelog prizemlja obiteljske kuće, požar je zahvatio svih pet prostorija te se probio i u krovište na više mjesta. Odmah po dolasku na mjesto intervencije započeli smo gašenje požara i koristili smo termo kameru za pretraživanje navedenih prostorija zbog saznanja da se u kući nalazi dvogodišnje dijete. Napredovanje vatre zaustavili smo u kratkom vremenu nakon čega smo počeli izdimljavanje prostorija zahvaćenih požarom, tom prilikom pronašli smo tijelo dvogodišnjeg djeteta", ističu iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka.