Dinamovi navijači palili bengalke

Dinamovi navijači palili bengalke

Foto: HRT/Krunoslav Inhof

Derbi 22. kola na Gradskom vrtu gledalo je 6450 navijača, Dinamovi navijači palili bengalke i topovski udar, prije utakmice zaplijenjena pirotehnika, dvojica navijača prekršajno prijavljena zbog alkohola, bilo je i neprimjerenog skandiranja - rezimirala je policija nakon utakmice.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske, u dnevnom je izvješću i osvrt na utakmicu između NK Osijeka i GNK Dinamo, koji donosimo u cijelosti:
"U nedjelju, 16. veljače, s početkom u 15 sati, na stadionu Gradski vrt u Osijeku, Wilsonova bb, odigrana je nogometna utakmica između Nogometnog kluba Osijek i Građanskog nogometnog kluba Dinamo Zagreb.
Utakmicu je na stadionu gledalo ukupno 6450 navijača. Prije početka nogometne utakmice na sjevernoj tribini pronađena su tri pirotehnička sredstva. Prilikom ulaska na stadion, zbog prisutnosti alkohola u organizmu, uručena su dva prekršajna naloga navijačima zbog počinjenog prekršaja iz čl. 4 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Na sjevernoj tribini pripadnici zagrebačkog navijačkog kluba za vrijeme drugog poluvremena zapalili su devet bengalki (od kojih je jedan bačena na atletsku stazu) i jedan topovski udar te zapalili dvije stolice. Tijekom utakmice u više navrata navijači oba kluba su neprimjereno skandirali."