Dinko Burić: "Nema medicinskog otpada u Belišću"

Dinko Burić: "Nema medicinskog otpada u Belišću" Dinko Burić: "Nema medicinskog otpada u Belišću"

Foto: Stjepan Filipović

Konferenciju za novinstvo naslovljenu Istina i laži o ''zabrinutosti belišćanskog HDZ-a za živote građana Belišća'', održao je gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić .

Informaciju, da se na belišćansko odlagalište dovozi opasan otpad,koju je od zabrinutih građana dobio belišćanski HDZ, a što je bio povod nedjeljne konferencije za novinstvo gradskog vijećnika Dragana Anočića, gradonačelnik Belišća Dinko Burić odbacuje: "Nema medicinskog otpada u Belišću. U Belišću se odlaže samo neopasan otpad prema ključnim brojevima i nitko ne može ući, a da nema prateći list."
Asfaltiranu cestu do odlagališta svakodnevno čistimo, peremo i kupimo otpad koji je ostao iza kamiona kojima se dovozi. I tamo planiramo dorađivati i poboljšavati komunalnu infrastrukturu, ali neke stvari ne možemo izbjeći. Brojnim dokumentima, koje je novinarima predočio, i istinom kaže Burić, borimo se protiv laži. Inspekcijski nadzori Ministarstva zaštite okoliša, koje vodi HDZ na državnoj razini su redoviti i s njima odlično surađujemo, ističe Burić.
"Ali lokalni HDZ ne poštuje odluke vlastitog resornog Ministarstva i pravi pobunu umjesto da kaže: tako se vodi briga s državne razine prema lokalnoj zajednici", naglasio je Dinko Burić.
Politička se prepucavanja nastavljaju jer je gradonačelnik Dinko Burić prozvao lokalni HDZ za prodaju lokalnog industrijskog giganta i cijelog grada Belišća, a nadležne institucije je pozvao da se time pozabave.