Divovski baranjski stol - promocija gastronomije

Divovski baranjski stol - promocija gastronomije Divovski baranjski stol - promocija gastronomije

Proslava Dana Dunava u Kopačkom ritu ove se godine održava u sklopu DunavArtFestivala, 30. lipnja u 1. srpnja 2017. godine. Posebna atrakcija bit će "divovski baranjski stol", a naziv jasno govori o čemu je riječ.

U prijemnom centru u Kopačevu u petak, 30. lipnja od 16 sati organizira se sajam autohtonih proizvoda, predstavljanje svih europskih parkova i zaštićenih zona na Dunavu te nacionalna riblja jela podunavskih zemalja, uz koncerte dua K&K i Ariana Group u dosad neviđenom ambijentu Kopačkog rita pod večernjim svjetlima.
 
U subotu, 1. srpnja od 10 sati domaćini dočekuju goste na obiteljskom danu. Aktivnosti za cijelu obitelj uz osječke izviđače i zabavljače iz Zagreba. Posebna atrakcija dana je "Divovski baranjski stol", lijepo uređen velik stol prepun baranjski delicija i vina- prizor koji je dosad mogao biti viđen samo u slikovnicama! Otvaranje stola i kušanje za sve posjetitelje biti će organizirano u 12 sati s kratkom svečanošću. Na stolu će biti sva jela baranjske gastronomije, a pripremit će ih i pojedinci, nacionalne manjine, ali i posebice poznati baranjski restorani, uz čije će šefove kuhinje moći prokomentirati trendove u razvoju gastronomije u Baranji. Svečano otvorenje stola će se održati u 12 sati, nakon čega će posjetitelji moći kušati sva jela, dok se sve ne pojede!
 
Kopački rit također priprema posebne, snižene cijene za vožnju brodovima, te je ovo idealna prilika za posjet Ritu!
 
Realizator baranjskog djela programa Dunav Art Festivala je Ivan Kristijan Majić.