Dječji vrtić Višnjevac bit će spreman za početak nove pedagoške godine

Dječji vrtić Višnjevac bit će spreman za početak nove pedagoške godine Dječji vrtić Višnjevac bit će spreman za početak nove pedagoške godine
foto radio Osijek foto radio Osijek
foto radio Osijek foto radio Osijek
foto radio Osijek foto radio Osijek
foto Grad Osijek foto Grad Osijek
foto Grad Osijek foto Grad Osijek
foto Grad Osijek foto Grad Osijek
foto Grad Osijek foto Grad Osijek

foto Grad Osijek

Građevinski radovi na dječjem vrtiću u Višnjevcu završeni su na vrijeme, u sljedeća će dva mjeseca svi prostori biti uređeneni, a prostorije opremljene modernom didaktičkom opremom, tako da će početkom nove pedagoške godine u potpunosti spreman za prijem 130 djece.

img_20190705_091310.jpg Predstavnici Grada Osijeka, Dječjih vrtića Osijek i izvođači završnih radova (tvrtka Bonavia d.o.o.) potpisali su ugovore vijedne gotovo milijun kuna (700.000 kuna za nabavku, isporuku i ugradnju namještaja i 200.000 kuna za didaktičku opremu), a zamjenik gradonačelnika Boris Piližota tom je prigodom napomenuo kako će vrtić Višnjevac imati mogućnost primiti i veći broj djece: "Višnjevac konačno, nakon 20 godina, dobija vrtić koji će biti moderan, suvremen i izgrađen u skladu sa svim modernim standardima. Vjerujem kako će zadovoljiti sve potrebe za pohađanjem vrtića djece iz Višnjevca, ali i Josipovca. Osim toga izgradnjom ovoga vrtića podižemo pedagoški standard predškolskoga odgoja i naobrazbe u Osijeku. Posebno mi je zadovoljstvo istaknuti kako će zaposliti 15 odgojitelja, a očekujemo i da će roditelji biti izuzetno zadovoljni jer će vrtić imat sve sadržaje koji se očekuju od jednog modernog vrtića", rekao je Piližota.

Podsjetimo, dosadašnji radovi na izgradnji suvremenog dječjeg vrtića u Višnjevcu vrijedni su gotovo 10 milijuna kuna, a izgradnju je poduprlo i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske s 1,5 milijuna kuna: "Vrtić se prostire na 1.400 četvornih metara zatvorenog prostora u sklopu kojega je i zeleni atrij usred objekta veličine 120 kvadrata. Vrtić će imati 10 velikih prostorija koje su predviđene za boravak djece (4 jaslički uzrasti i 6 predškolski) sa po 50 četvornih metara površine, sve će imati podno grijanje, a prostor za igru na otvorenom i pregršt drugih sadržaja rasprostranjeni su na 2.000 četvornih metara zelenih površina oko vrtića", istaknula pročelnica Upravnoga odjela za graditeljstvo i energetsku učinkovitost Ljiljana Belajdžić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj dodala je kako je u vrtić već upisamo 130 djece jasličke i vrtićke dobi s područja Višnjevca i Josipovca, a bit će podijeljeni u 6 skupina. Napomenula je i kako se trenutačno radi na proširenju kapaciteta, te uređenju vrtića Bubamara u Pejačevićevoj ulici: "Ovih dana je raspisan natječaj za izvođenje građevinskih radova u potkrovlju zgrade u Pejačevićevoj i sad je na nama da nađemo izvođača koji to može izvršiti do kraja kolovoza, kako je u natječaju i navedeno. Ukoliko se to i ne dogodi na vrijeme, nastojat ćemo da se prostorije adaptiraju u što je moguće kraćem vremenu kako bi roditelji djece u "Ivančici" imali ipak priliku da se prebace u "Sunčicu", a koji im po prebivalištu i odgovara", rekla je Štambuk Čabaj.