Do četvrtka u ponoć rok za predaju kandidacijskih lista za lokalne izbore

Do četvrtka u ponoć rok za predaju kandidacijskih lista za lokalne izbore Do četvrtka u ponoć rok za predaju kandidacijskih lista za lokalne izbore

U četvrtak u ponoć istječe rok za predaju kandidacijskih lista za lokalne izbore. Gradskom i županijskom izbornom povjerenstvu svoje liste s potrebnim brojem potpisa predaju kandidati za grdonačelnika, župana, te županijsku skupštinu i gradsko vijeće.

Gradskom izbornom povjerenstvu svoju kandidaturu za gradonačelnika Osijeka predao je Kristijan Šimičić, a članovi njegove stranke "Biram bolje" kandidirani su za članove Gradskog vijeća. Dvadesetosmogodišnji Šimičić predajući kandidacijsku listu s više od dvije tisuće potpisa rekao je da dolazi iz realnog odnosno proizvodnog sektora, te da zna kako voditi i zapošljavati ljude. Kandidacijsku listu za Gradsko vijeće predao je i nezavisni kandidat Jaroslav Pecnik napominjući da zajedno sa suradnicima ima političkog iskustva i želi u budućem Vijeću biti korektiv izabranoj većini. Predsjednik izbornog povjerenstva Osječko-baranjske županije Anto Rašić pozvao je kandidate za predaju liste što prije kako bi bilo dovoljno vremena za ispravljanje mogućih grešaka u kandidacijskim materijalima. 

Šimičić, Pecnik i Rašić