Do jeseni četiri nova dječja igrališta u Osječko-baranjskoj županiji

Do jeseni četiri nova dječja igrališta u Osječko-baranjskoj županiji Do jeseni četiri nova dječja igrališta u Osječko-baranjskoj županiji
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Ivanovac, Beketinci, Bolman i Podravska Moslavna do jeseni će dobiti nova dječja igrališta, a ugovore o njihovoj izgradnji potpisali su danas osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović, izvođač radova i načelnici općina u kojima će ona biti izgrađena.

Općine Antunovac, Jagodnjak, Čepin i Podravska Moslavina kroz dva će mjeseca dobiti nova dječja igrališta opremljena novom i modernom opremom, a za njihovu izgradnju Osječko - baranjska županija, zajedno s projektnom dokumentacijom, izdvojila je 540.000 kuna. Projekt je vodila pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak: "Danas smo potpisali ugovore za još četiri dječja igrališta koja će Osječko-baranjska županija donirati jedinicama lokalne samouprave na svom području. Igrala su multifunkcionalna i na njima se istovremeno može igrati veći broj djece, 15 do 20, te tako na određeni način podižemo standard dosadašnjih dječjih igrališta. Vrijednost svakog igrališta je 105.000 kuna", rekla je Tramišak i dodala kako je, osim u dječja igrališta, Županija u zadnje dvije godine uložila četiri milijuna kuna u izgradnju i opremanje sportskih terena i igrališta, a najveća ulaganja bila su u srednjoškolska igrališta u Đakovu i Našicama.

img_20190806_100528.jpg U ime svojih mještana zadovoljstvo su izrazili načelnici općina u kojima će biti nova igrališta: načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski, načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević, v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalno-stambenu djelatnost Općine Čepin Marica Beraković i novoizabrani načelnik Općine Podravska Moslavina Dominik Cerić.

Zamjenik župana Goran Ivanović dodao je kako je Osječko-baranjska županija u protekle dvije godine izdvojila 2,5 milijuna kuna za izgradnju 22 dječja igrališta: "Znamo koliko su igrališta bitna za razvoj djece i njihovo slobodno vrijeme, pa je inicijativa župana Ivana Anušića da se grade po prioritetima u jedinicama lokalne samouprave, odnosno gdje do sada nisu postojala u takvom obliku. Iako su nova igrališta i igrala multifunkcionalna i interaktivna, sada s manje novaca gradimo više igrališta nego što se radilo prije dvije godine", rekao je zamjenik župana Goran Ivanović.

Igrališta će izgraditi i opremiti tvrtka Vojtek iz Belog Manastira koja zapošljava 40 djelatnika. Igrala će biti usklađena sa svim najnovijim sigurnosnim propisima, a igrališta će imati gumenu anti-stres podlogu.