DOBRO World Cup Osijek 2019 - Svjetski kup u gimnastici

DOBRO World Cup Osijek 2019 - Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek 2019 - Svjetski kup u gimnastici
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević

Šimenc,Piližota,Anušić,Pipunić,Tkalčec (foto Ž. Kovačević)

Jedanaesto, izdanje DOBRO World Cupa održat će se od 22. do 26. svibnja 2019. godine i ponovno će okupiti olimpijske, svjetske i europske osvajače medalja među kojima su i najbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičari.

Robert Seligman, Tin Srbić, Filip Ude, Anton Kovačević, Ana Đerek i drugi ponovo će nastupiti u dvorani Gradski vrt u koju rado dolazi svjetska gimmnastička elita. Uz sportski dio tu je, i sada već neizostavni, Gastro&Wine&Music Festival FEELGOOD WEEKEND, koji će se od 24. i 25. svibnja održavati u Parku Petra Krešimira IV. I ovogodišnji gimnastičkisi događaj u gradu okupit će predstavnike iz 30 zemalja, a uz stalne pokrovitelje natjecanja, Grad Osijek i Osječko – baranjsku županiju te Žito grupu događaj financijski pomažu i Središnji državni ured za šport te Hrvatska turistička zajednica.

"Osijek i Slavonija i Baranja je ove godine u fokusu turističke zajednice, koja će uskoro u Osijeku imati i značajan turistički skup. Uz to, već je odavno poznato da se sportaši odlično osječaju u Osijeku, što dokazuje i ovo vrhunski pripremljeno natjecanje. Poznato je također kako su i naši sportaši, i njihovi vrhunski rezultati, najbolji promotori Hrvatske u svijetu, a ovaj svjetski kup je spoj svega najboljeg, od organizacije, vrhunskog sporta pa do slike koju ćemo slati u svijet!", rekao je Dubravko Šimenc, voditelj odjela za strateške projekte Hrvatske turističke zajednice.

"Ovo je primjer kako bi gospodarstvenici trebali dio prihoda vratiti zajednici. Gospodin Pipunić je u gimnastički centar uložio oko 35 milijuna kuna. Ima, i imat će potporu i županije, i grada, a pozivam i druge da se uključe u nove projekte, jer ovo je dokaz, da kada se udružimo, možemo napraviti vrhunske projekte i u Slavoniji koju brojni doživljavaju u negativnom kontekstu. Vrijeme je da promjenimo tu sliku.", poručio je župan Ivan Anušić.

"Grad je od početka prepoznao želju kluba i glavnog pokrovitelja da u Osijeku napravi nešto posebno. Da smo zajedno uspjeli dokazuje i ovaj prekrasan gimnastički centar i jedanaesto izdanje natjecanja o kojem priča cijeli svijet", rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka, Boris Piližota.

Ovogodišnja sportska i zabavna događanja DOBRO World Cupa stajat će oko 2 milijuna kuna.