Dodijeljene ovogodišnje turističke nagrade

Dodijeljene ovogodišnje turističke nagrade Dodijeljene ovogodišnje turističke nagrade
Foto: HRT/Dario Vračević Foto: HRT/Dario Vračević
Foto: HRT/Dario Vračević Foto: HRT/Dario Vračević
Foto: HRT/Dario Vračević Foto: HRT/Dario Vračević
Foto: HRT/Dario Vračević Foto: HRT/Dario Vračević
Foto: HRT/Dario Vračević Foto: HRT/Dario Vračević
Foto: HRT/Dario Vračević Foto: HRT/Dario Vračević

Foto: Ministarstvo turizma

Na imanju Kunjevci kod Vinkovaca dodijeljene su nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore najboljima u turizmu ove godine, među kojima i 20-rici najboljih djelatnika. Dodjela nagrada održana je u sklopu drugog dana okupljanja na Danima hrvatskog turizma.

Među HTZ-ovim nagradama su one za najbolja odredišta, pa su tako najbolji u ruralnom turizmu Baranja, u kulturnom i gastro turizmu Opatijska rivijera, u nautičkom Zadar. Odredište godine za zdravlje je Mali Lošinj, za odmorišni turizam Rovinj. Najbolje malo mjesto na moru je Cavtat, a najbolje kontinentalno odredište godine Međimurje. Posebno priznanje za razvoj ponude kontinentalnog turizma pripalo je Zlatnoj gredi.
Drugi dio nagrada dodijelit će se sutra, 04. listopada u Osijeku za 10 najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.
Prethodno svečanoj dodjeli nagrada, danas su za sudionike organizirane tri prezentacije koje obuhvaćaju posjet Slavonskom Brodu, Bukovlju gdje je smješten prvi brodski salaš – Eko – etno Salaš Savus gdje će biti održano predavanje Pokret Farm to Table. Predavanje Pokret Farm to Table održao je Deni Srdoč, najmlađi chef u Hrvatskoj koji je ove godine dobio Michelinovu zvjezdicu. Zatim, posjet Kutjevu i Požegi gdje su se održale radionice i degustacije na temu Vinska priča – graševina uz uvodničare Anu Dijan i Krešimira Macana, te vodstvo prvaka u sommelierstvu Siniše Lasana i Darka Lugarića u vinarijama Krauthaker i Galić u Kutjevu. Nadalje, organiziran je i posjet Parku prirode Papuk i Parku šumi Jankovac gdje se održao obilazak jankovačkog slapa Skakavac, jankovačkog jezera, groba grofa Jankovića i staklane. Na završetku obilaska održalo se i predavanje Papuk, tajanstveni dragulj Slavonije.