Dodijeljene potpore osječkim poduzetnicima

Dodijeljene potpore osječkim poduzetnicima Dodijeljene potpore osječkim poduzetnicima

foto M.Kralj/HRT

Petnaest osječkih poduzetnika dobilo je potpore u drugoj ovogodišnjoj grupi poduzetnika koji su se prijavili na Javni poziv za potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva a većina potpora, njih 8, dodijeljena je za projekte poduzetnika početnika.

Grad poziva i druge poduzetnike  jer je u sklopu natječaja ostalo još 675 tisuća kuna a rebalansom proračuna ta će sredstva biti i povećana- najavio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo. Do sada je iskorišteno 625 tisuća kuna a rebalnsima će iznos za potpore iz tog programa, ako bude potrebno, biti povećan na 2 milijuna kuna. Gradonačelnik Ivan Vrkić poduzetnicima je obećao da će iznaći novca onoliko koliko oni iskažu potrebu jer je upravo njihova djelatnost prioritet. 

Danas je potpore dobilo 15 poduzetnika a njih 8 za gospodarsku djelatnost poduzetnika početnika. Poduzetnici su imali priliku upozoriti i na koje bi im se načine još moglo pomoći te pojednostaviti natječaj a i poduprijeti promociju njihovih djelatnosti osobito web stranice putem kojih proširuju tržište i na inozemstvo.

potpore poduzetnicima