Dodijeljenje nagrade Cesarica za 2020. godinu

Dodijeljenje nagrade Cesarica za 2020. godinu Dodijeljenje nagrade Cesarica za 2020. godinu

Zsa Zsa i Hiljson

Proteklu čudnu, tešku, neobičnu i izazovnu godinu, glazbom smo često ignorirali stvarnost. 22. siječnja u HTV-ovoj emisiji velikog finala saznali smo tko su dobitnici glazbenih nagrada publike - Cesarica. Hit godine je pjesma ''Ova ljubav'' u izvedbi Zsa Zse i Hiljsona Mandele.

'Srce mi je počelo upravo lupat', rekla je Zsa Zsa nakon proglašenja i primitka statue Cesarica za Hit godine, dok je mladi traper Hiljson dodao: 'Suludo, suludo, suludo, tek mi dopire polako do glave!'
Jelena Žnidarić Zsa Zsa kaže kako sama sebe još uvijek smatra pjevačicom u usponu, što je vrlo lijepo i skromno za mladu i talentiranu pjevačicu koja, mogli bi reći, sad već nameće glazbene trendove u Hrvatskoj. Za pjesmu ''Ova ljubav'' Zsa Zsa kaže da su dobili jako puno sugestija kako 'neće proći' i neće biti prepoznata, međutim ona i traper Hiljson nisu odustali. Publika je odlučila napraviti mjesta za pop-trap kombinaciju, prihvatiti ju i u konačnici – nagraditi prestižnom nagradom. Pobjedničku pjesmu potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje.

Zabavnim hitom proglašena je pjesma ''Sveto pismo'' Jelene Rozge, koja ujedno ima i najviše pregleda na internetu te osvaja nagradu i za internetski hit.

Nagradu za Rock hit ove godine osvojila je grupa Hladno pivo s pjesmom ''Ovo će proći'', koju su snimili u suradnji s Online Friends. Klapski hit i ove godine pripao je klapi Rišpet i pjesmi ''Maka, maka'', a Pop hit je pjesma ''Ova ljubav'' u izvedbi Zsa Zse i Hiljsona Mandele.

Nagrada za Tamburaški hit pripala je Mejašima i pjesmi ''Nije to vino''. Dodijeljena je i nagrada pjesmi koja je imala najbolje rezultate slušanosti na radijskim postajama, a to je pjesma ''Mali krug velikih ljudi'' u izvedbi Massima. Najbolji autor 2020. godine je Ante Pecotić koji je osvojio nagradu za Hit autora.

Sve naše glazbene zvijezde najavila su i predstavila brojna poznata imena: Tereza Kesovija, Nina Badrić, Davor Gobac, Neno Belan, Mia Dimšić, Vesna Pisarović, Antonela Doko, Dino Rađa...

Podsjećamo još jednom na sve Hitove mjeseca iz prethodne godine, koji su se natjecali za Hit godine i koji su nagrađeni nekim od gore spomenutih nagrada iz posebnih kategorija:

Hit siječnja: Damir Kedžo “Poljubi me sad” (Ante Pecotić)
Hit veljače: Antonija Šola i Mario Roth “Cijena prave ljubavi” (Antonija Šola)
Hit ožujka: Vinko Ćemeraš “Pelin i med” (Srđan Sekulović)
Hit travnja: Damir Kedžo “Divlji vjetre” (Ante Pecotić)
Hit svibnja: Pravila igre “Usne od šećera” (Miro Buljan – Sonja Buljan)
Hit lipnja: Marko Perković Thompson “Ne boj se” (Ante Padovan)
Hit srpnja: Massimo “Mali krug velikih ljudi” (Ivan Dečak)
Hit kolovoza: Zsa Zsa ft. Hiljson Mandela “Ova ljubav” (Ante Pecotic´ / Ivan Hilje / Bojan Šalamon)
Hit rujna: Franka “Prvi osjećaj” (Branimir Mihaljević – Nenad Ninčević)
Hit listopada: Petar Grašo “Neće nas zauvik bit” (Tonči Huljić – Vjekoslava Huljić / Petar Grašo)
Hit studenoga: Vanna “Puna memorija” (Ivana Vrdoljak)
Hit prosinca: Silente “Mene moje uši lažu” (Tibor Karamehmedović – Sanin Karamehmedović)