Dogradnja nove zgrade osječkog KBC-a

Dogradnja nove zgrade osječkog KBC-a Dogradnja nove zgrade osječkog KBC-a

hrt.hr

Počeli su radovi na izgradnji nove zgrade KBC-a Osijek gdje će biti smješten objedinjeni hitni bolnički prijem, dnevna bolnica i kirurgija. Radove su obišli čelnici grada, županije i resornog ministarstva, te izvoditelja. Za manje od dvije godine tamo bi trebao biti dovršen važan dio KBC-a

Na istočnom dijelu osječkog KBC-a, odmah uz Hutlerovu ulicu, počeli su radovi na izgradnje nove zgrade objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevne bolnice i kirurgije. Iako su radovi trebali početi još 2016. godine, zbog arheoloških iskapanja to je moguće tek sada. 

"Trenutačno odjeli koji će svoje mjesto naći u novoj zgradi smješteni su u podrumskim neuvjetnim prostorima, tako da se taj problem trebao brzo riješiti", rekao je ravnatelj Željko Zubčić. Novi objekt imat će površinu od preko 9 tisuća četvornih metara. Ukupna vrijednost oba projekta je oko 80 milijuna kuna, a 80 posto sredstava osigurano je iz europskih fondova. 

O važnosti pune funcionalnosti KBC-a u Osijeku govorio je i predstavnik Ministarstva zdravstva Gordan Žanić koji je istaknuo da cijela Slavonija i Baranja gravitira osječkog bolnici, tako je nužna najkvalitenija opremljenost uz ispunjavanje potrebnih infrastrukturnih zahtjeva. 

Znači li to da se odustalo od projekta izgradnje novog KBC-a u Gackoj ulici zbog početka radova u krugu sadašnjeg KBC-a?, zapitao se župan Ivan Anušić. To pitanje mogli bi postaviti mnogi, no ovaj projekt dogovoren je prije odluke da se kreće s radovima nove bolnice, a jedini je odgovor je nužna potreba za uvjetnim odjelima. Planiranje i projektiranje, te kasnija izgradnja nove bolnice naš su prioritet i od toga se nije odustalo, rekao je župan Anušić. A radovi na dogradnji novih odjela KBC-a trebali bi biti završeni za 20 mjeseci. 

Zubčić, Anušić i Žanić