Dokkica i službeno na novoj adresi

Dokkica i službeno na novoj adresi Dokkica i službeno na novoj adresi

foto: Davor Lončarić

Dječja osječka kreativna kućica - Dokkica danas je i službeno otvorila vrata novog prostora na novoj adresi, u Ulici Otokara Keršovanija 4 u Osijeku. Nakon sedam godina ovo je treća adresa i do sada najljepši prostor za provođenje brojnih kreativnih projekata namijenjenih najmlađim sugrađanima.

Ines Novak, predsjednica udruge Dokkica podsjetila je kako je Dokkica nastala prije sedam godina kao jedan od projekata Udruge Breza, a u brojnim radionicama svake godine sudjeluje najmanje 500 djece s kojima  radi šest zaposlenika, više od 50 volontera i više od 150 članova. "Ova zgrada s 350 četvornih metara prostora i velikim dvorištem uistinu je nešto što zaslužuju djeca i roditelji Osijeka, jako smo uzbuđeni i sretni što ćemo napokon moći provoditi dosadašnje aktivnosti te osmišljavati nove", istaknula je Ines Novak te podsjetila kako već sedam godina Dokkica provodi različite odgojno-obrazovne aktivnosti, nudi umjetničke radionice, socijalnu podršku djeci i roditeljima te zastupa dječja prava. Na otvorenju novih prostora Dokkice bio je i gradonačelnik Ivan Vrkić, koji živi u njezinu susjedstvu. Pozdravio je "jedinstveni projekt u Hrvatskoj i kućica za proizvodnju mašte". Gradonačelnik je priznao kako Grad Osijek do sada nije dovoljno prepoznavao potrebe mladih kreativnih ljudi koji rade s djecom i roditeljima stvarajući pozitivne vibracije i kreirajući harmoniju u životu brojnih obitelji i grada u cjelini. 

Inače, privatna kuća u Keršovanijevoj ulici unamljena je na pet godina i najam će se plaćati kroz članarine i različite potpore brojnim projektima, a u Dokkici očekuju kako će napokon i lokalna zajednica pokazati više zanimanja za rad s kreativnom djecom te sudjelovati u "pokrivanju" dijela troškova za prostor u kojem djeluju mladi kreativni ljudi.