Dokkica traži „Reportere boljeg društva“

Dokkica traži „Reportere boljeg društva“

Osječka Dokkica poziva djecu i mlade da sudjeluju u novom projektu koji će se provoditi u novoj školskoj godini – „Reporteri boljeg društva“. Uvodna radionica za sve zainteresirane je 1. rujna.

„Cilj projekta je okupiti skupinu darovitih učenika 7. i 8. razreda koji će kroz radionice, uz primjenu različitih metoda i oblika rada (igre, filmovi, debate, gostovanje stručnjaka, …) obrađivati teme  iz područja građanskog odgoja te sudjelovati u snimanju televizijske emisije. Tijekom školske godine 2015./2016. godine snimati će se jedna emisija mjesečno (ukupno 10 emisija) koja će se emitirati u programu Televizije Slavonije i Baranje, a nakon provedbe projekta, Dokkica će emisije ponuditi osnovnim školama širom županije kako bi ih mogle koristiti kao edukativni materijal u sklopu nastave. Teme koje će se obrađivati u projektu su borba protiv nasilja, suzbijanje govora mržnje, borba protiv društvenih nejednakosti, siromaštva i isključenosti, ravnopravnost spolova, demokracija, multikulturalnost i tolerancija, građanske inicijative itd.“, ističe voditeljica projekta Jagoda Ringel, kojoj će pomagati asistentice Mirna Šmit i Dea Kričkić.
„Pozivamo djecu, koja su komunikativna i rado dijele svoja mišljenja, u dobi od 13 i 14 godina, kao i studente društvenoga usmjerenja, koji žele volontirati i steći nova iskustva u radu s djecom, da se jave na broj telefona 782 454, e-mail: udruga.dokkica@gmail.com i da dođu na uvodnu radionicu 1. rujna  (utorak) u 10 sati na Sjenjak 133 (u robnoj kući) u Dokkicu“, stoji u pozivu iz Dječje osječke kreativne kućice.
Projekt „Reporteri boljeg društva“ odobren je u sklopu natječaja za podršku inovativnim inicijativama za djecu i mlade u lokalnoj zajednici koji Dječja osječka kreativna kućica provodi u partnerstvu s Televizijom Slavonije i Baranje, a uz potporu financijskih mehanizama EGP-a i Norveškog financijskog mehanizma.