Dom zdravlja za Klasje

Dom zdravlja za Klasje Dom zdravlja za Klasje

Djelatnici Doma zdravlja u Osijeku Dječjem domu Klasje donirali su preostala novčana sredstva prikupljena za bebu Zvjezdanu, ljetos ostavljenu na pragu zgrade Doma zdravlja na Jugu 2, koja je usvojena u studenom 2013. godine.

- U vrijeme Božića svi daruju slatkiše i igračke. Mi smo bili slobodni i nazvali ravnateljicu Dječjeg doma Klase Nevenku Granićpitali ju što im treba, i prema naputku ravnateljice kupili 43 komada posteljine i 46 ručnika, opisala je donaciju Doma zdravlja Osijek glavna sestra Verica Voloder, koja je zajedno s glavnom sestrom patronažne službe Sanjom Kanisek pripremila donaciju. 

Djelatnici Doma zdravlja u Osijeku Dječjem domu Klasje donirali su preostala novčana sredstva prikupljena za bebu Zvjezdanu, ljetos ostavljenu na pragu zgrade Doma zdravlja na Jugu 2, koja je usvojena u studenom 2013. godine.

-Dom zdravlja Osijek najavio je da će financijski pomagati udomitelje bebe Zvjezdane tijekom prve godine života, no ona je usvojena, a njezini su usvojitelji rekli kako im ne treba pomoć koju smo za nju pripremili. Od prikupljenih sredstava ostalo je približno 5.000 kuna koja nisu potrošenate smo ihprenamijenili za pomoć djeci bez roditelja u Dječjem domu Klasje. Posvojenjem bebe Zvjezdane, i doniranjem preostaleprikupljene pomoći Dječjem domu Klasje i službeno prestaje humanitarna akcija za bebu Zvjezdanu, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Miroslav Sikora.

U vrijeme božićnih blagdana donatori i građani često se sjete djece bez roditelja ili primjerene roditeljske skrbi, te Dječji dom Klasje dobije dosta donacija, osobito odjeće i igrački.

-Mi ne možemo apsorbirati sve što dobijemo, pa višak damo u Caritas koji odjeću i igračke prosljeđuje obiteljima u potrebi. Djeca se jako raduju igračkama i pažnji koju dobiju, mnogoim to znači jer tako i oni dobiju radostan i ispunjen Božić, rekla je Marija Ozdanovac, predstojnica podružnice Dječjeg doma Klasje u Zagrebačkoj ulici.