Domaće je domaće u Osijeku

Domaće je domaće u      Osijeku

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" organizira sajamsku izložbeno-prodajnu manifestaciju "Domaće je domaće u Osijeku". Održat će se od 14. do 16. listopada na Trgu Ante Starčevića .

Osječanima će se predstaviti tridesetak malih proizvođača sa svojim gospodarskim subjektima i njihovim finalnim proizvodima. Ova se sajamska manifestacija prvi puta održava u slavonskoj metropoli, ističu iz Udruge branitelja proizvođača "Panonija". Sajam su organizirali u kordinaciji s braniteljskom udrugom Donji Grad  i pod pokroviteljstvom grada Osijeka i gradonačelnika Ivana Radića.
Udruga branitelja proizvođača "Panonija" okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih i drugih  proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih autohtonih  delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Lijepu Našu. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Zeleno i Plavo po kojima je postala prepoznatljiva.