Donacija Klinici za pedijatriju KBC-Osijek

Donacija Klinici za pedijatriju KBC-Osijek

Foto : Radio Osijek HRT

U prigodi današnjeg Sv. Nikole Klinika za pedijatriju KBC- a Osijek dobila je donaciju lego kockica za djecu koja se ondje liječe.Trenutačno ih je njih 56-ero na liječenju .

Blagdani su najveća radost za djecu, naročito za onu koja će ih dočekati u krugu svojih obitelji. Međutim, mnoga su na liječenju u bolnicama. Ondje se nastoji svakom djetetu uljepšati boravak i olakšati izliječenje. Tako su male bolesnike na klinici za pedijatru KBC-a Osijek danas posjetili donatori i darivali im Lego kockice, omiljenu dječju igračku koja razvija maštu, motoriku i razmišljanje.

Trenutačno se ondje liječi 56-oro djece. Neka od njih će zbog prirode bolesti morati predstojeće blagdane provesti u bolnici. Stoga su se ondje potrudili da im svakodnevno uljepšaju boravak. Provode se različite radionice, posjećuju ih glumci, klaunovi sa svojim crvenim nosovima, a za školsku djecu organizirana je i nastava. Medicinska sestra Zorica Grgić na Klinici za pedijatriju je 14 godina i kaže kako je upravo s djecom najljepše raditi. Bez obzira na to što je riječ i o maloj djeci koja još neznaju reći što ih boli, nježan dodir i osmjeh, kaže sestra Grgić, najbolji je lijek.