Dora Lacković službeno predstavljena kao nova igračica ŽRK Osijeka

Dora Lacković službeno predstavljena kao nova igračica ŽRK Osijeka Dora Lacković službeno predstavljena kao nova igračica ŽRK Osijeka
foto: Radio Osijek / KI foto: Radio Osijek / KI
foto: Radio Osijek / KI foto: Radio Osijek / KI
foto: Radio Osijek / KI foto: Radio Osijek / KI
foto: Radio Osijek / KI foto: Radio Osijek / KI

foto: Radio Osijek / KI

Dora Lacković danas je i službeno predstavljena kao nova igračica Ženskog rukometnog kluba Osijek. Koliko će pojačanje biti već je pokazala ovoga tjedna u zaostalom susretu 3. kola 1. lige, u kojem su Osječanke uvjerljivo pobijedile ekipu Zameta 28:20.

Iako uz samo nekoliko treninga u novom okruženju, povratnica u klub Dora Lacković postigla je 8 pogodaka čime je bila i najefikasnija igračica susreta. Na današnjem je predstavljanju istaknula kako je zadovoljna povratkom u Osijek: "Iznimno sam zahvalna i predsjedniku kluba Damiru Pećušaku i sportskom direktoru Goranu Crnovu što su mi ukazali povjerenje. Ja mislim da sam ga jednim dijelom već opravdala na prvoj utakmici i smatram da je to samo početak jer ekipa zasigurno može još puno više nakon što se uigramo. Mislim da sam trenutačno u najboljim igračkim godinama i da sam sazrila i psihički i fizički. S obzirom na pet godina iskustva igranja u inozemstvu, u Italiji i Turskoj, mislim da sam stekla ogromno iskustvo koje ću pokušati prenijeti na ekipu i na sve mlađe kategorije", rekla je Lacković.

img_20190111_115922.jpg Predsjednik kluba Damir Pećušak napomenuo je kako je ovo samo jedan u nizu poteza kojim se klub želi vratiti u vrh hrvatskog rukometa: "Naša je želja klub uvijek držati u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice, a sve u cilju vraćanja popularizacije ženskog rukometa u Osijeku. Samim time stvorili bismo i zdrave osnove za sve one mlađe kategorije koje želimo dovesti u klub i da ga vratimo na nekadašnje grane na kojima je i bio."

Sljedeću utakmicu ŽRK Osijek igra u subotu 12.1. protiv ekipe Zrinskog u Čakovcu, a zatim 19. siječnja slijedi utakmica 12. kola pred domaćom publikom protiv Trešnjevke.