DORF se iz Vinkovaca širi na Cres, Pulu, Ozalj...

DORF se iz Vinkovaca širi na Cres, Pulu, Ozalj...

Jedinstveni regionalni festival dokumentarnih rock filmova DORF jubilarno 10. izdanje dočekuje u nešto izmijenjenoj koncepciji pa su, umjesto dosadašnjeg održavanja u ožujku, festivalska događanja premještena na ljeto i to u Cres, Pulu, Ozalj i Vinkovce.

DORF će gostovati i na nekim glazbenim festivalima.
Na jubilarnom DORF-u bit će prikazano ukupno 18 filmova, uz 12 hrvatskih premijera. Prvi dio programa odvijat će se u Ljetnom kinu na Cresu, gdje će od 7. do 9. srpnja osim projekcija biti organiziran i popratni program, a festival će otvoriti premijerna projekcia filma "Oslobođeni Daft Punk" francuskoga autora Hervea Martina Delpierrea. Riječ je o prvom dokumentarnom filmu koji prati tajanstveni duo, pop-kulturni fenomen Daft Punk. Od ukupno šest regionalnih filmova u programu ovogodišnjega DORF-a na Cresu će biti prikazana dva. U okviru OFF DORF programa, organizirana je promocija Enciklopedije o domaćim duo bandovima novinara i promotora Dragana Vukovića. Također, za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će moći vidjeti izložbu naslovnica fanzina iz cijelog svijeta. U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirane su izložbe stripova i ilustracija Krešimira Zimonića i Dubravka Matakovića, za učenike osnovnih škola.
Nakon Cresa, u Puli će u drugoj polovici srpnja ekskluzivno biti prikazana četiri filma u okviru Filmsplash programa "R znači reggae" Seasplash festivala, a gdje će DORF nagradu za životno djelo primiti kultni britanski autor Don Letts. U Ozlju će se program održavati 12. i 13. kolovoza na Gradskom kupalištu Ozalj. Na samom kraju, u Vinkovcima je 26. i 27. kolovoza organiziran završni program. O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučiti će Robert Bubalo, redatelj prošlogodišnjeg pobjednika "Izgubljeno dugme", Hana Jušić, redateljica i Vedran Šuvak, redatelj i glazbenik. Već četvrtu godinu, u suradnji s Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca. Plakat za jubilarno festivalsko izdanje djelo je Mirona Milića, mladog akademskog slikara, grafičara, ilustratora i street artista iz Vinkovaca.
Krajem srpnja DORF će gostovati na 17. Art and music festivalu Sajeta u Tolminu (Slovenija), a na festivalu SuperUho u Primoštenu od 1. do 3. kolovoza prikazat će se dva filma.
Deseti Festival dokumentarnog rock filma DORF organizira Udruga ljubitelja filma "Rare" iz Vinkovaca.
dorf.jpg