"Drama u osječkom điru" udruge "Oksimoron"

"Drama u osječkom điru" udruge "Oksimoron"

fotografija osijek.031

Udruga Oksimoron danas i sutra organizira reviju osječkog dramskog teksta "Drama u osječkom điru!". "U tri osječka kafića, osječki glumci će čitati osječke dramske tekstove osječkoj publici te time objediniti naš, osječki đir", poručuju organizatori.

"S proljećem bude se osječki kreativci i kreću razna kulturna događanja po cijelom Osijeku. Jedno od takvih događanja je dvodnevna revija osječkog dramskog "Drama u osječkom điru!" koja će se održati  u 3 osječka kafića", najavljuje organizatorica programa, Iris Tomić. ""Drama u osječkom điru!" nastala je kako bi se potaknuli osječki pisci i osječki studenati glume na stvaralaštvo. Tako da, kao što i samo ime revije govori, Drama u osječkom điru! objedinjuje osječke pisce, osječke dramske tekstove, osječke studente, osječke kafiće i sam, osječki đir", zaključuje Tomić.

Revija počinje 28. travnja u 20 sati u caffe baru "Siesta" kada se čita jedan dramski tekst, a nakon čitanja nastupa popularni osječki akustični duo DORES. Nastavlja se 29. travnja kada se prvi dramski tekst čita  u caffe baru «Brooklyn» u  podne, a u večernjim satima u caffe baru "Peppermint" kada u 19 i 30 počinje razgovor s autorima tekstova, nakon čega slijedi posljednje čitanje i  druženje s autorima. 

Osječki đir, Iris Tomić