Dravis 3- prekogranično o zaštiti i spašavanju

Dravis 3- prekogranično o zaštiti i spašavanju

U Osijeku održana radionica- hrvatsko-mađarska razmijena iskustava u sustavu zaštite i spašavanja u okviru zajedničkog projekta Dravis 3.

Prirodne katastrofe uvijek su moguće, čak ni najrazvijenije zemlje nisu potpuno sigurne i zato službe zaštite i spašavanja nužno trebaju provoditi ovakve edukacije- rekla je na međunarodnoj radionici  o iskustvima sustava zaštite i spašavanja zapovjednica Zapovjedništva civilne zaštite Osječko-baranjske županije Ružica Slišković Bartoloti.

Radionica se u Osijeku održavala u sklopu prekograničnog hrvatsko-mađarskog IPA projekta Dravis 3 a namjera je razmijeniti iskustva o radu službi s obje strane granice i dogovoriti kako u slučaju potrebe mogu funkcionirati zajednički timovi.

Projekt je vrijedan 340 tisuća eura od čega 60 tisuća za Osječko-baranjsku županiju. „Čim se nešto treći put organizira znači da je bilo uspješno i da je to dobar model kako treba razvijati prekograničnu suradnju.“- zaključio je načelnik Stožera zaštite i spašavanja Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak. Radi se o tome, ističe Kraljičak, da smo uspjeli postići puno u planskom dijelu, prepoznavanju rizika, procjeni opasnosti kako bi na opasnost bili osposobljeni i opremljeni žurno djelovati.