Druga LABUS škola na FERIT - u

Druga LABUS škola na FERIT - u

LABUS FERIT zimska škola fotografija HRT

I ove školske godine Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek organizira drugu LABUS zimsku školu koja će se održati od 8. do 11. siječnja .

Polaznicima će se interaktivnim oblikom nastave osigurati povezivanje osnovnih znanja iz srednjoškolske nastave matematike i fizike s njihovom primjenom u eksperimentalnom radu. Na taj način ih želimo potaknuti na aktivno učenje usmjereno k sintezi matematičkih znanja i vještina, njihovoj vezi i primjeni u fizici u cilju dubljeg razumijevanja temeljnih fizikalnih koncepata i modela te ih motivirati i pripremiti za daljnju nadogradnju znanja iz drugih, osobito inženjerskih područja.

LABUS zimska škola uključuje „paket“ od 4 radionice temeljnih znanja i vještina:
- Tko mjeri taj i griješi
- Ah, ti grafovi
- Primjena vektora u fizici i tehnici
- Što učimo iz krivulja
u kojima će se polaznicima ukazati na temeljna matematička i fizikalna znanja i vještine koja su potrebna za uspješno usvajanje inženjerskih znanja i vještina.

Svaka radionica traje 4 školska sata, a sastoji se od 3 dijela (matematički, fizikalni i eksperimentalni dio). Detaljniji opis sadržaja svake od ovih radionica, kao i opisi eksperimenata koji će se odrađivati u sklopu radionica mogu se pregledati na poveznici: labus.ferit.hr/rtzv#s .

Voditelji radionica su iskusni nastavnici i asistenti iz temeljnih prirodoslovno - matematičkih i primijenjenih inženjerskih područja FERIT-a Osijek.

/pozivnica organizatora/