Drugi Osijek dron EXPO od 9 do 11. svibnja

Drugi Osijek dron EXPO od 9 do 11. svibnja Drugi Osijek dron EXPO od 9 do 11. svibnja

Foto: Stjepan Filipović

Program 2. Hrvatskog sajma dronova Osijek dron EXPO, koji će se održati od 9 do 11. svibnja predstavljen je na konferenciji za novinstvo u Poduzetničkom inkubatoru BIOS .

Već na prvom sajmu vidjeli smo da prerastamo prostor na sajmu te da nam treba adekvatniji prostor u kojem ćemo moći zajedno organizirati sajam i utrku, a to ćemo napraviti u dvorani Gradski vrt. U maloj dvorani će biti utrka, a sajam će biti u sjevernom i istočnom holu dvorane, rekao je Vedran Kralj. Ove će godine biti održana konferencija o temi "Precizna poljoprivreda i upotreba dronova u poljoprivredi" te "Bespilotni sustavi i hardverski sustav koji prati svijet dronova." U dvorani Gradski vrt sajam će se održati 10. i 11. svibnja, utrka će se održati drugog dana sajma, dok će se konferencije održavati na Građevinskom i Arhitektonskom fakultetu 9. svibnja. Razlog pomicanja konferencije jest taj što mnogi žele biti na konferenciji, sajmu i utrci.
"Ekipa iz Dron expa nas je prepoznala jer mi dvanaest godina organiziramo konferenciju o poduzetništvu, pa smo se odlučili priključiti Dron expu, jer smo vidjeli dobru priliku za promociju našeg hardverskog laboratorija kojeg uskoro završavamo i same tehnologije te se nadamo da ćemo uspjeti privući što više korisnika toga Laboratorija i da ćemo od Poduzetničkog inkubatora Bios uspjeti napraviti tehnološki inkubator i da će nam se pojaviti što više tvrtki koje se bave tehnologijom," istaknuo je direktor suorganizatora, Bios-a, Saša Lamza.