Drugi Osječko - baranjski Ferivi triatlon i Državno prvenstvo u akvatlonu

Drugi Osječko - baranjski Ferivi triatlon i Državno prvenstvo u akvatlonu Drugi Osječko - baranjski Ferivi triatlon i Državno prvenstvo u akvatlonu

Triatlon 2019. FB stranica organizatora

Osječki triatlon klub Tri - Tim ovog vikend organizira drugi Osječko - baranjski Ferivi triatlon u sklopu kojeg će se održati i Prvenstvo Hrvatske u akvatlonu. U Bilju će se okupiti 180 nqtjecatelja izcijele Hrvatske.

Tijekom dva dana u Bilju će se održati utrke za najbolje u Hrvatskoj u super sprint akvatlonu, sprint akvatlonu i standardnom akvatlonu, a najmlađi će se moći okušati u promo utrci mini akvatlon, namijenjenoj početnicima. Ukupno je prijavljeno već više od 180 natjecatelja, koji će, ovisno o vrsti utrke, imati različitu dionicu plivanja u Biljskom jezeru te trčanja u njegovoj okolici.
Prvi će svoju utrku odraditi najmlađi, početnici (2009.-2012. godište), koji će u subotu u 17 sati u mini akvatlonu trebati otplivati 75 m te otrčati 750 m. U 17.20 na rasporedu je super sprint akvatlon za kadete pred kojima će biti 200 m plivanja i 2000 m trčanja. Posljednja subotnja utrka bit će sprint akvatlon za juniore i seniore koji će od 18 sati plivati 500 m i trčati 2500 m. Jedina nedjeljna utrka (10 sati) je standardni akvatlon za juniore i seniore, s dionicama od 1000 m plivanja i 5000 m trčanja.
U sprint akvatlonu i standardnom akvatlonu održat će se i Ekipno prvenstvo Hrvatske, a u svim utrkama po kategorijama će moći sudjelovati i nelicencirani sportaši te strani državljani. Prvo troje natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji dobit će medalju i prigodne nagrade sponzora, a pojedinačni pobjednici te tri najbolje ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji dobit će i pehare.