Drugi rebalans županijskog proračuna

Drugi rebalans županijskog proračuna Drugi rebalans županijskog proračuna
Miroslav Varga, Hrvatski laburisti Miroslav Varga, Hrvatski laburisti
akcija Laburista akcija Laburista

Župan Vladimir Šišljagić

Održana je 5. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije. Po drugi put ove godine županijski proračun doživio je rebalans. Smanjen za 29 milijuna kuna.

Sjednica je počela minutom šutnje za preminulog vijećnika Slavka Kotromanovića. Umjesto njega u Skupštinu će iz redova HDSSB-a vijećnik Antun Vuković. Na osobni zahtjev u mirovanje je stavljen mandat vijećnika Krešimira Žagara kojega je zamijenio Ivica Čeme (HDZ). 

Vijećnici Hrvatskih laburista došli su odjeveni u narančaste prsluke te na početku izrazili nezadovoljstvo prijedlogom novog Zakona o radu tj. paketom novih zakona. Poslušajte izjavu vijećnika Miroslava Varge u nastavku. Također donosimo izjavu župana Vladimira Šišljagića o rebalansu proračuna. 

U dnevni je red uvrštena i 29. točka, a to je izbor vršitelja dužnosti intendanta HNK u Osijeku. Županijska većina izabrala je s 29 glasova aktualnog intendanta Božidara Šnajdera. Time je izazvana zanimljivu situaciju- naime Grad Osijek kao drugi osnivač HNK u Osijeku već je za v.d. intendanticu izabrao Draženu Vrselju. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se riješiti ovaj problem s dva v.d. intendanta jer takve sitaucije do sada nije bilo niti je predviđena kazališnim aktima. Mandat aktualnom intendantu Šnajderu istječe 10. prosinca. 

Rashodi i izdaci Proračuna Osječko-baranjske županije prvim planom određeni su u iznosu od 358.448.197,00 kuna, prvim izmjenama i dopunama utvrđeni su u iznosu 380.503.374,50 kuna, a ovim se izmjenama i dopunama, zbog usklađenja s novom procjenom prihoda/primitaka, smanjuju za 28.858.105,46 kuna. Županijska se blagajna slabije puni tako da se neki planirani troškovi neće moći pokriti. Jedna od zanimljivijih stavki, koja je danas brisana iz proračuna, jest naknada Nogometnom klubu Osijek koji će ostati bez pola milijuna kuna. 

Kako je protekla današnja sjednica poslušajte u našoj Temi dana