Druženja i razgovori s djecom, gospodarstvenicima, diplomatima

Druženja i razgovori s djecom, gospodarstvenicima, diplomatima Druženja i razgovori s djecom, gospodarstvenicima, diplomatima

Foto: Emanuel Mihalj

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović danas zatvara svoj privremeni ured u Požeško-slavonskoj županiji. Za kraj je ostavila Kutjevo, bogat vinorodni kraj, gdje će biti domaćica diplomatima i predstavnicima stranih organizacija u sklopu akcije "Osjeti Hrvatsku.

Predsjednica je jutros posjetila Pleternicu, gdje je obišla Osnovnu školu fra Kaje Adžića.
U pleterničkoj poslovnoj zoni posjetila je i tvrtku za izradu alata, preradu plastike i obradu metala Microplet vlasnika Ante Barbarića, koju​ je Ministarstvo poduzetništva i obrta proglasilo​ ​najbolj​im​ obrt​om​ u Hrvatskoj.
U Cerovcu pokraj Jakšića obišla je farmu muznih krava i junadi, a vlasnik Milan Majetić požalio joj se na težak položaj mljekara: "Napomenuo sam joj da je cijena mlijeka jako loša, da vjerojatno neću moći funkcionirati s takvom cijenom mlijeka."
U novoizgrađenom vrtiću u Jakšiću Kolindu Grabar Kitarović dočekali su oduševljeni mališani. Predsjednici su otpjevali nekoliko pjesama.
Četverodnevni boravak u Požeško-slavonskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je u Kutjevu i  Kutjevu d.d., tvrtki za proizvodnju i promet poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.
"Iako se ovdje teško živi u pojedinim mjestima, vidim ovdje ogroman potencijal, jer su ljudi puni volje i radišni. Mi u Zagrebu, svi zajedno, moramo učiniti puno više kako bismo pomogli ovome kraju jer, prije svega, ovdje osobito vlada depopulacija. Nadam se da će projekti izgradnje brzih cesta što prije biti realizirani jer to bi zaista omogućilo da mali obrti i poljoprivredna poduzeća dobiju na svojoj vrijednosti", rekla je na kraju boravka u Požeško-slavonskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. 
Ured predsjednice Grabar-Kitarović bio je četiri dana - od  utorka, 28. veljače do danas u Požegi, a ona je obišla Pakrac, Lipik, Pleternicu, Kutjevo i druga mjesta u Požeško-slavonskoj županiji, gdje je posjetila tvrtke, lokalne obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te obrazovne, kulturne, zdravstvene i vjerske ustanove.