Državni vrh u Osijeku na završnici Dana hrvatskog turizma i dodjeli nagrada

Državni vrh u Osijeku na završnici Dana hrvatskog turizma i dodjeli nagrada Državni vrh u Osijeku na završnici Dana hrvatskog turizma i dodjeli nagrada
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Državni vrh na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem u petak je posjetio Osijek gdje će se u večernjim satima održati završnica Dana hrvatskog turizma (DHT), dodjelom nagrada najboljima u turizmu ove godine.

Svečanosti dodjele nagrada u turizmu, uz državni vrh nazočit će i brojni ministri, župani, gradonačelnici i drugi gosti, zajedno s više od tisuću hrvatskih turističkih djelatnika. Premijer Plenković nakratko se u Gradskoj upravi susreo s osječkim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem.

img_20191004_173554.jpg Potom su premijer, predsjednica Republike i predsjednik Sabora u pratnji ministara i saborskih zastupnika, obišli festival "HeadOnEeast", središnju popratnu manifestaciju Dana hrvatskog turizma u osječkoj TVrđi, u koju su uključeni broji OPG-ovi i mali obiteljski hoteli te ugostitelji iz Osijeka i Baranje, te su razgovarali s građanima. Na priredbi, koju organiziraju Osječko-baranjska županija i županijska Turistička zajednica, predstavlja se eno-gastro i turistička ponuda Slavonije i Baranje, a državni čelnici obišli su štandove s autohtonim domaćim proizvodima te razgovarali s izlagačima. Najviše državno izaslanstvo u Osijeku je svratilo i u hotel Maksimilian, staro zdanje u Tvrđi Osijek gdje su kušali tek ispečen pekmez od dunja i jabuka te još neke domaće specijalitete poput taški.

Zadržali su se i na Trgu Svetoga Trojstva u Tvrđi gdje uređena pozornica za razna događanja, te drugi elementi su ju proteklih dana pretvorili u kulturnu oazu Osijeka. Tijekom obilaska, dogradonačelnica Žana Gamoš izvijestila ih je o završnim radovima na obnovi Trga Vatroslava Lisinskog i nekadašnje austro-ugarske vojne pekare, ukupno vrijednim 66 milijuna kuna, od čega se 52 milijuna sufinancira sredstvima EU fondova.

Po završetku obilaska Tvrđe, a uoči dodjele nagrada DHT premijer Plenković je bio na sastanku sa direktorom HTZ-a Kristijanom Staničićem te desetak predstavnika turističkog sektora u hotelu Osijek, nakon čega su svi došli u prigodni šator u Tvrđi Osijek na dodjelu nagrada najboljima u turizmu i završnicu DHT-a.

Uz predsjednicu Grabar-Kitarović, premijera Plenkovića i predsjednika Sabora Jandrokovića svečanosti dodjele nagrada DHT-a, kako je najavljeno, nazočit će potpredsjednici Vlade Zdravko Marić i Predrag Štromar, ministrice Marija Vučković i Nina Obuljen Koržinek te ministri Gari Cappelli, Gordan Grlić-Radman, Dražen Bošnjaković, Mario Banožić,  Darko Horvat, Marko Pavić, Josip Aladrović i Tomo Medved.