Dunavska scenaristička radionica Vukovar Film Festivala

Dunavska scenaristička radionica Vukovar Film Festivala

Ove godine filmski festival u Vukovaru održava se u razdoblju od 25. do 29. 8., a već od 24. 8. započinje tradicionalna dunavska scenaristička radionica na temu Vukovara i okolice koju vodi naša priznata scenaristica i dramaturginja Sanja Kovačević!

Vukovar film festival, petnaesti po redu, poziva scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici, koja će se održati od 25. do 29. kolovoza. "Svrha programa je omogućiti scenaristima intenzivan rad na tekstu u opuštenoj stvaralačkoj atmosferi, uz podršku moderatorice, scenaristice i dramaturginje Sanje Kovačević te kolega nazočnih na Vukovar film festivalu", poručuju organizatori festivala.

Natječaj je otvoren svima koji razvijaju scenarij za dugometražni ili kratkometražni  igrani film, a ovogodišnja tema radova za prijavu je Vukovar i okolica, bilo kojeg vremenskog perioda. 
Svim sudionicima radionice festival osigurava smještaj s doručkom za vrijeme trajanja festivala i radionice dok put do Vukovara i natrag snose sami.
Uz prijavu treba priložiti kratak životopis s kontakt podacima (do jedne stranice), sinopsis priče o Vukovaru i okolici, Treatment priče o Vukovaru i okolice (do osam stranica) ili scenarij.
Bit će odabrano pet sudionika različitih senzibiliteta kako bi se postigla produktivna grupna dinamika.
Prijave se šalju do 10. kolovoza na  press@vukovarfilmfestival.com. Rezutati natječaja objavljuju se 14. kolovoza.