Dvorište bake Katice ispunit će blues i rock balade

Dvorište bake Katice ispunit će blues i rock balade

„Dvorište bake Katice” ponovno otvara svoju kapiju. Prva ovogodišnja manifestacija održat će se u subotu, 19. svibnja u Kopačevu, u Ulici Šandora Petefija 48, s početkom u 14 sati .

Uobičajeno, organizatori – tvrtka Privilegium d.o.o., Udruga Ekotur i Općina Bilje – i ovoga su puta brižljivo pripremili radionice za djecu. „U našem dvorištu djeca će imati priliku iskušati se u zanimljivim brojalicama- skakalicama te starim, već zaboravljenim dječjim igrama koje je za njih pripremila najbolja odgajateljica Općine Bilje! Naše velike goste očekuje opuštajuća atmosfera te hladni napitci”, najavljuje predsjednica Udruge Ekotur Edita Kalajdžić i dodaje kako će za obro raspoloženje biti će zadužen gitarist i pjevač Balazs Lenthar, koji će Dvorište bake Katice ispuniti ugodnim tonovima blues i rock balada.
Ulaz je besplatan, a kapija dvorišta otvorena je od 14 do 20 sati.
dvorista-9.jpg„Dvorište bake Katice” dio je projekta Dvorišta, kojemu je glavni cilj popularizacija ruralnog turizma, posebice baranjskih sela i to kroz kulturne i tradicijske programe. Također, ovime se želi privući pozornost na važnost očuvanja arhitektonske baštine u selima Baranje, jer su te zgrade vrijednost i potencijal za turistički razvoj cijele regije.
Ideja za projekt Dvorišta proizašla je, s jedne strane, iz činjenice da na području Baranje postoji veliki broj starih autetničnih seoskih kuća i njima pripadajućih dvorišta u kojima najčešće živi starije pučanstvo  koje je samo i usamljeno, a s druge strane, činjenice da ljudi iz grada imaju potrebu svoje slobodno vrijeme provesti izvan urbanih vizura te žude za sadržajima vezanim za prirodu i selo. "Ovim projektom želilmo ponovno oživjeti stara seoska dvorišta, vratiti životu u njih na način da u njima organiziramo kulturni program, posebice onaj usmjeren na obitelji s djecom. Cilj nam je u izravan doticaj dovesti ljude iz gradova s onima koji žive na selu. Posjetom dvorištu gosti imaju prilike upoznati život na selu te saznati od domaćina kako se nekada živjelo, dok domaćin na taj dan dobiva društvo što je zapravo socijalni aspekt ovoga projekta", objašnjava Kalajdžić.