Dvorište bake Katice širom otvorilo kapiju

Dvorište bake Katice širom otvorilo kapiju Dvorište bake Katice širom otvorilo kapiju

Dvorište bake Katice u Ulici Šandora Petefija 48 u Kopačevu od danas je otvoreno za posjetitelje. Tim je povodom organiziran cjelodnevni program s kreativnim radionicama za djecu, bogatom gastronomskom ponudom i nastupima glazbenika.

Glavni je cilj projekta Dvorišta popularizacija ruralnog turizma, posebice baranjskih sela. Pokrenuli su ga Općina Bilje i tvrtka Privilegium iz Kopačeva kako bi oživjeli stara seoska dvorišta koja su napuštena ili u njima živi starija osoba. Od početka projekta prošle godine do danas manifestacija je održana u pet seoskih dvorišta na raznim lokacijama u Općini Bilje, a kako je zamisao iznimno dobro prihvaćena, odlučili su ovo dvorište u Kopačevu stalno otvoriti posjetiteljima. Na svečanosti otvorenja bio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Današnji program u dvorištu bake Katice počeo je s dječjim starinskim igrama i Iskrinom kreativnom radionicom, a slijedili su Jam session performance te nastup dječje folklorne skupine KUD-a Arany Janos iz Kopačeva. Poslijepodne će obilježiti povorka bubnjara RitmOS-a kroz Kopačevo, dok je za večernje glazbeno opuštanje zadužena skupina Suzette.