EFOS: Business Future in Croatia

EFOS: Business Future in Croatia

Matej Švob, fotografija Amoreta Bajto

Predavanja Ivana Škoje "Priča o volji i viziji" , "Što nas pokreće" Nandina Lončara i "Kako do franšize" Borisa Bajtla na programu su dvodnevne konferencije "Business Future in Croatia" koja počinje danas na osječkom Ekonomskom fakultetu. Skup je u našem programu najavio organizator Matej Švob.

Konferenciju je osmislio AISEC kako bi se mladima ukazalo  na prednosti ostanka u Hrvatskoj nakon završenog fakulteta. Cilj “Business Future in Croatia” konferencije jest predstaviti uspješne i respektabilne lokalne tvrtke i predavače te kroz predavanja i interaktivne radionice pružiti mladim ljudima stvarnu sliku o svakodnevnim izazovima poslovanja hrvatskih tvrtki i na koji se način, u različitim sferama poslovanja, može uspjeti. Ideja je pružiti i lokalnim tvrtkama mogućnost prezentiranja  načina poslovanja kao i problema s kojima se susreću, ali i pristup mladim i ambicioznim ljudima koji mogu ponuditi zanimljiva rješenja. 

"Prošle godine u lipnju AIESEC Osijek krenuo je s organizacijom koja se nažalost nije mogla provesti u djelo zbog pandemije. Konferencija će ugostiti brojne predavače iz različitih sektora koji će svojim iskustvom studentima i mladima približiti izazove, prednosti i ukazati na učestale pogreške. Predavanjima se želi pokazati koje prilike čekaju i kako ih ljudi sami mogu stvoriti. Također se želi staviti fokus na razne industrije, ne samo IT sektor i time pokazati kako svaka ideja vrijedi", rekao je Matej Švob, predsjednik organizacijskog odbora.

Osječki će se dvodnevni program održavati na Ekonomskom fakultetu, predavači su predstavnici lokalnih tvrtki koje su na širem tržištu već dosegnule određenu prepoznatljivost. Program u petak predstavlja šest  predavača koji će izlagati po 45 minuta: Ivan Škojo (Reroot), Nandino Lončar, Martina Karalić (BooLab), Boris Bajtl (Atos), Alan Mate Orlić (TinkerLabs) i Tomislav Bilić (Inchoo).

U subotu, od 10 sati, niz predavača otvara Nina Kelavić (Osječki taxi), Tomislav Barbarić (ŽRA), Jasenka Pejaković (Mono), Sandi Hadžić te Katarina Horvat (Horka komunikacije). Konferencija će u subotu biti zaključena panelom “Sport i business, što ih povezuje?”, u 15 sati, na kojemu će debatirati Ivana Maltašić, Robert Seligman i Alen Nađsombat.
Poslovna budućnost u Hrvata