Emica Elveđi pobjednica 19. salona fotografije

Emica Elveđi pobjednica 19. salona fotografije

screenshot video

Osječka fotografkinja Emica Elveđi pobjednica je 19. salona fotografije Vinkovci 2018., a na salon se prijavila s fotografijama "Iz ratne tame u svjetlo budućnosti". 19. salon fotografije svečano je otvoren u vinkovačkoj Galeriji Meraja.

Drugonagrađeni je Branko Galičić za fotografije "Imperfect moments", dok je treća nagrada pripala Mirku Menalu za fotografije "Labirint". Pohvaljene su fotografije Snježane Bratanović, Ivana Došena, Nede Rački i Davorke Trbojević.
Salon fotografije je natječajna nacionalna izložba, koji pod pokroviteljstvom Hrvatskog fotosaveza organizira Foto klub Vinkovci. Pokrenut je 2000. godine u svrhu promocije hrvatske fotografije i vinkovačkih autora. Nastavak je tradicije izlaganja fotografija u Vinkovcima koja traje od početka 50-tih godina prošlog stoljeća i nastavlja se na natječajne izložbe Vinkovci 1981.-1990. godine.
Selektori Salona značajna su imena hrvatske fotografije, a ove je godine selektor Stanko Herceg izabrao 15 autora od prijavljenih 106 fotografa. Pravo sudjelovanja na izložbi imali su svi autori iz Republike Hrvatske s najmanje četiri i najviše šest prijavljenih fotografija koje čine autorsku cjelinu.