Ena u Vatikan nosi otiske dlanova

Ena u Vatikan nosi otiske dlanova

Osječanka Ena Šarac, koju će u privatnu audijenciju primiti papa Franjo na prvi dan proljeća, želi pozvati Svetog oca u Hrvatsku, ali mu i odnijeti što više otisaka dječjih dlanova na blagoslov.

"Dragi moji anđeli, imam jednu želju... željela bih da svoju dječicu zamolite da na jedan papir stave otisak svoje ručice, napišu svoje ime i pozovu Papu zajedno sa mnom da posjeti Hrvatsku ... sve papire bih skupila u kutiju i dala mu kao poklon od svih nas, da vidi koliko ga volimo i zelimo da nas sve blagoslovi", napisala je na Facebooku mlada Osječanka Ena Šarac. Navela je i adresu (Učka 6, Osijek) na koju se mogu dostaviti papiri s otiscima dječjih dlanova i porukama za papu Franju.

Enini brojni prijatelji zamolili su papu Franju da ispuni Eninu veliku želju da se s njim susretne, a nedavno je vatikanski protokol službeno javio i termin susreta- 21. ožujka u 7 sati i to u privatnoj rezidenciji u Domu Svete Marte u Vatikanu. Ena će na put krenuti s majkom Biserkom, a želi i pozvati Svetog oca da posjeti Hrvatsku.

1904119_789897974358238_1077794932_n.jpg

Ena Šarac poznata je u hrvatskoj javnosti kao djevojka koja je od 11. godine vodila tešku borbu protiv opake bolesti- tumora na mozgu. Nakon niza operacija u inozemstvu, prikupljanja humanitarne pomoći, ali i podjele novca s drugom oboljelom djecom te teškog i mukotrpnog liječenja koje još uvijek traje, Ena je uspjela završiti srednju školu te proslaviti 19. rođendan. Priča osječke heroine, kako ju neki često nazivaju, očito je impresionirala i papu Franju koji joj je odlučio ispuniti jednu od najvećih želja.