Energetski obnovljena školska zgrada Osnovne škole Grigora Viteza u Osijeku

Energetski obnovljena školska zgrada Osnovne škole Grigora Viteza u Osijeku Energetski obnovljena školska zgrada Osnovne škole Grigora Viteza u Osijeku

Foto: Stjepan Filipović

Energetski obnovljenu školsku zgradu Osnovne škole Grigora Viteza u Osijeku obišli su saborski zastupnik Stjepan Čuraj, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i gradonačelnik Ivan Vrkić.

Zadovoljstvo što je ponovno u Osijeku i kod ove škole izrazio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš te je dodao da se uvjerio da su se ostvarile planirane uštede, da je novac ostao u Gradu te je siguran da će gradonačelnik sa svojom ekipom novac iskoristiti na najbolji mogući način te da će ga ponovno vratiti u obrazovanje i školstvo. Istaknuo je da se u Fondu raduju projektima koji dolaze s područja Osijeka ne zbog toga da se što više sredstava povuče, nego žele kvalitetne projekte. Ljudi koji ovdje rade projekte, obzirom na njihovu prolaznost koja je gotovo 100 posto, svojim radom pokazuju da znaju pripremiti projekti izvesti ih do kraja. Što je navažnije, novac koji je osiguran za njih, znaju ga povući, a što je dokaz da znaju poštivati proceduru do kraja. Kad su europska sredstva u pitanju korekcije su vrlo česte, procedure vrlo složene i nije ih lako ispoštivati do kraja. Dubravko Ponoš pohvalio je Grad Osijek koji je sve svoje projekte proveo od početka do kraja što znači da su osigurana sredstva završila na računu Grada.
"Sama potrošnja energenata smanjila se više od predviđenoga, a nama su računi za grijanje iznosili više od 50 tisuća kuna, a ove godine on nije bio veći od 18 tisuća kuna", rekao je ravnatelj škole Hrvoje Brod.
Jako je važno obići školu u najbitnijoj fazi projekta jer se kroz energetsku obnovu potiče gospodarstvo kroz građevinske radove, a uštede, koje su smisao cihjeloga projekta znatne su i veće od očekivanih, naglasio je saborski zastupnik Stjepan Ćuraj.