Epidemiološko stanje u Slavoniji

Epidemiološko stanje u Slavoniji

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata koronavirusom zaražena nova 191 osoba, a jedna je umrla, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite. U državi je trenutno aktivno 838 slučajeva zaraze. Među njima su 122 pacijenta na bolničkom liječenju, od kojih je 13 na respiratoru.

U slavonskim županijama epidemiološka je situacija povoljna. U tri županije osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U osječkom KBC-u i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo jučer je obrađeno 308 uzoraka, od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Zbog covida-19 hospitalizirana je jedna osoba i to u Općoj županijskoj bolnici Našice. U samoizolaciji je 461 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata, analizom 158 uzoraka, evidentirane su dvije nove osobe pozitivne na SARS-CoV-2 (po 1 osoba iz Otoka i Vinkovaca). Nema preminulih, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Na tom su području trenutno aktivna 92 slučaja zaraze. Na bolničkom je liječenju šest covid pacijenata. U samoizolaciji je 189 osoba.  

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 72 uzorka, od kojih je jedan bio pozitivan na koronavirus. U toj je župaiji trenutno aktivno 5 slučajeva zaraze – i svih petero zaraženih nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 59 osoba.