Epidemiološko stanje u Slavoniji

Epidemiološko stanje u Slavoniji

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim je županijama evidentirano 127 novih slučajeva zaraze. U Osječko-baranjskoj ih je 50, Brodsko-posavskoj 27, Požeško-slavonskoj 25, slijede Vukovarsko-srijemska (17) te Virovitičko-podravska (8).

U posljednja 24 sata za Osječko-baranjsku županiju u osječkom KBC-u i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 312 uzoraka, od kojih je 50 bilo pozitivno na koronavirus (Osijek 22, Našice 7, Valpovo 4, Đakovo i Koška po 3, Belišće i Petrijevci po 2 te Beli Manastir, Bilje, Donji Miholjac, Đurđenovac, Čepin, Podravska Moslavina i Semeljci po 1). Na bolničkom je liječenju 39 covid pacijenata (34 u KBC Osijek, 5 u OŽB Našice), od kojih je 7 na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije je 766 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 27 novih slučaja zaraze koronavirusom. Na području Slavonskog Broda evidentirano je 16 slučajeva, 3 slučaja su na području općine Oriovac, po 2 slučaja u općinama Bebrina i Gornja Vrba te po 1 slučaj u općinama Sibinj, Garčin, Klakar i Cernik. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ hospitalizirano je 25 covid pacijenata, od kojih je 5 na respiratoru. U novogradiškoj bolnici zbog posljedica bolesti COVID- 19 hospitalizirane su 2 osobe. Prema podacima Policijske uprave pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi se 431 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 211 uzoraka, od kojih je 25 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivan 181 slučaj zaraze – 4 osobe su hospitalizirane, a 177 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 346 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 269 osoba, od kojih je 17 bilo pozitivno na koronavirus. Jedna osoba je preminula, javlja Županijski stožer civilne zaštite. Četvero novozaraženih su iz Borova, 3 iz Vukovara, po 2 osobe iz Županje i Novih Mikanovaca, po 1 osoba iz Andrijaševaca, Bobote, Cerića, Otoka, Rajeva Sela i Rokovaca. Zbog covida-19 hospitalizirana je 21 osoba, dok se 115 osoba nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima su dva djelatnika iz sustava zdravstva, a iz sustava obrazovanja 10 nastavnika i 32 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalaze 244 osobe – dvije su iz sustava zdravstva, a iz sustava obrazovanja u samoizolaciji je 8 nastavnika i 149 učenika.

Od ukupno 58 testiranih, osmero ih ima koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Četvero je s područja Virovitice, dvije osobe su iz Suhopolja, a po jedna iz Slatine i Pitomače. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 21 COVID-19 pacijent, od kojih je jedan na respiratoru. U KBC-u Osijek tri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije, svi na respiratoru.