Episkop Lukijan pokopan u sabornom hramu svetog Dimitrija u Dalju

Episkop Lukijan pokopan u sabornom hramu svetog Dimitrija u Dalju Episkop Lukijan pokopan u sabornom hramu svetog Dimitrija u Dalju

Nakon zaupokojene svete arhijerejske liturgije u sabornom hramu svetog Dimitrija u Dalju, pokopne obrede, uz sudjelovanje arhijereja i svećenstva, predvodio je srpski patrijarh Irinej .

Episkop Lukijan Vladulov rođen je  9. svibnja 1933. u Novim Kozarcima u Banatu. Bogosloviju s maturom završio je u Sremskim Karlovcima, a Bogoslovski fakultet u Beogradu. Cijeneći njegov višegodišnji rad na njivi Gospodnjoj, Arhijerejski sabor imenovao ga je 23. svibnja 1991. za episkopa novouspostavljene osječkopoljske i baranjske eparhije a tu je službu obavljao do smrti. Vladika Lukijan ostavio je dugi trag jer je 1959. godine svoj život posvetio Bogu postavši redovnik u manastiru Kovilju i tada je pokazao svoju orijentaciju i pogled na svijet i čovjeka, rekao je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.
Srpskoj pravoslavnoj crkvi sažalnicu je uputio i na pokopnim obredima sudjelovao i đakovačko – osječki nadbiskup Đuro Hranić koji je posebno istaknuo poslijeratni zajednički rad s episkopom Lukijanom na praštanju, pomirenju i izgradnji mira. Episkop Lukijan cijeloga je života svjedočio Krista i njegovu ljubav te se trudio to iskreno i skromno pokazati svojim praktičnim životom a svakoga je čovjeka volio kao brata u Kristu rečeno je na pokopu episkopa Lukijana u Dalju.

Mitropolit Porfirije

mons. Đuro Hranić