Đerek i Srbić zaštitna lica 12. gimnastičkog Svjetskog kupa u Osijeku

Đerek i Srbić zaštitna lica 12. gimnastičkog Svjetskog kupa u Osijeku

Foto: HRT Osijek

Ovogodišnje, 12. izdanje Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku održat će se od 17. do 21. lipnja te će za većinu natjecatelja biti posljednje natjecanje prije nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju. Zaštitna lica ovogodišnjeg Dobro World Cupa su Ana Đerek i Tin Srbić.

Na prošlogodišnjem izdanju hrvatski su predstavnici ostvarili dvije pobjede - domaći adut Robert Seligman bio je najbolji na konju s hvataljkama dok je sjajna Splićanka Ana Đerek oduševila suce vježbom na parteru što je publika itekako znala nagraditi. "Publika je ovdje nevjerojatna, stvarno. Ma jednom u životu tako nešto osjetiš", prisjetila se Đerek svog zlata iz 2019.
I ove će se godine u Osijeku okupiti olimpijski, svjetski i europski osvajači medalja. Među njima, domaćoj publici, i dalje najdraži ostaju Robert Seligman, Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Tijana Tkalčec i Ana Đerek.
Zaštitna lica ovogodišnjeg izdanja u Osijeku su najbolji sportaš Hrvatske Tin Srbić i sjajna Ana Đerek.
"Sretan sam da sam ponovno lice DOBRO World Cupa. Obožavam nastupati u Osijeku i pred domaćom publikom, a ove godine će to biti i zadnje natjecanje prije Olimpijskih igrara u Tokiju tako da ću sigurno dati sve od sebe da napravim najbolji rezultat, razveselim publiku i promoviram gimnastiku na najbolji mogući način", poručio je Srbić.
"Drago mi je što ponovo imam priliku promovirati gimnastiku i meni najdraži Svjetski kup. Veselim se nastupu, druženju i vrhunskoj organizaciji", o svom povratku u Osijek i prilici da ponovno bude zaštitno lice jednog od najvećih gimnastičkih događaja u ovom dijelu Europe rekla je ponajbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek.