EU sredstvima do novih autobusa GPP-a

EU sredstvima do novih autobusa GPP-a EU sredstvima do novih autobusa GPP-a

U osječkom GPP-u je danas najavljeno da će u siječnju biti raspisan natječaj za nabavku 12 novih niskopodnih autobusa čime će građani dobiti uslugu na nivou najrazvijenijih europskih gradova. Novac dolazi iz europskih fondova a 15% sufinancira Ministarstvo prometa.

Na sjednici Vlade početkom mjeseca u Osijeku, podsjećamo, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je ugovor kojim je osječkom GPP-u dodijeljeno 18 milijuna kuna za nabavu 12 niskopodnih autobusa i 214 milijuna kuna za projekt modernizacije tramvajske infrastrukture na području grada Osijeka. Do lipnja će, kaže direktor GPP-a Mario Šapina, biti obnovljeno oko 40% autobusne flote a potom se kreće u projekt modernizacije tramvajske infrastrukture. Nakon toga, najavljuje, ide se u nabavku novih tramvaja a potom i autobusa jer ih je u GPP-u sada 37 no dio više ne prometuje. Prosječna starost autobusa je 12 godina no ima ih i puno starijih, velika je potrošnja goriva i skupo održavanje. Ti će problemi biti riješeni nabavkom novih vozila koja će pratiti standard visokorazvijenih gradova zapadne Europe-najavljuje Šapina.    

Da će nabavku novih vozila i modernizaciju tramvajske pruge pratiti i radovi na obnovi ulica obećaje osječki gradonačelnik Ivan Vrkić. Novu dimenziju dobit će Strssmayerova ulica, uredit će se biciklistička staza, u planu je i drvored... Uz 500 milijuna kuna gradskog proračuna, još toliko se uspijeva dobiti preko europskih projekata, to je rezultat suradnje grada, županije i Vlade- istaknuo je Vrkić.  

direktor GPP-a Mario Šapina i gradonačelnik Ivan Vrkić