Europskim novcem do društvenog poduzeća za prodaju domaćih proizvoda

Europskim novcem do društvenog poduzeća za prodaju domaćih proizvoda Europskim novcem do društvenog poduzeća za prodaju domaćih proizvoda

foto Sanja Račić

Regionalna razvoja agencija Slavonije i Baranje provodi projekt CAMARG u suradnji s partnerima iz Italije, Španjolske i Francuske. Cilj je stvoriti internetsku platformu za on-line prodaju hrane s OPG-a. Domaći proizvodi potrošačima bi na taj način trebali biti dostupni za godinu dana.

Projekt je dio transnaciolnalnog programa "Interreg Mediterranean 2014-2020" vrijedan više od dva milijuna eura, od čega se 85 posto financira iz EU fondova.

Član Uprave RRA Zvonimir Klobučar istaknuo je kako će se iz tih sredstava , uz IT platformu, financirati promocija projekta i domaćih proizvođača te kupnja dostavnog vozila. Dostava naručenih proizvoda tako bi mogla biti besplatana ili uz mininalnu nakladu. 

Predsjednica Udruge Slap Sonja Vuković rekla je kako je projekt u fazi istraživanja tržišta: "Proizvodi moraju biti visoke kvalitete , standardizirani, proizvođači moraju biti u on-line i u mogućnosti dostaviti prozvode. Ideja je da organizramo društveno poduzeće u vlasništvu Slapa, RRA , ali i samih proizvođača kako bi svi dijeli odgovornost."

Ideje je razvijena u regiji Modena u Italiji, a cilj je i u Slavoniji i Baranji dati potporu malim, lokalnim proizvođačima, izravno ih povezati s potrošačima te visokokvalitetne proizvode učiniti dostupnijima.  

Zvonimir Klobučar, RRA

Sonja Vuković,Slap