Europsko prvenstvo u malom nogometu za svećenike u Vukovaru

Europsko prvenstvo u malom nogometu za svećenike u Vukovaru Europsko prvenstvo u malom nogometu za svećenike u Vukovaru

Foto: Stjepan Filipović

Reprezentacija hrvatskih svećenika domaćin je jedanaestog Europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike, koje do četvrtka, 23. veljače traje u Vukovaru, a sudjeluju svećenici iz 15 zemalja .

Svećenici - nogometaši predstavljaju 15 zemalja: Portugal, Italija, Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i domaćini Hrvatska.
Sve je krenulo na inicijativu katoličkih svećenika, među kojima su i svećenici iz Hrvatske i susrećemo se pa i natječemo od 2005. godine, kaže izbornik nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika, vlč. Krešimir Žinić te dodaje kako ne može reći da su naši igrači profesionalci, ali dobro igraju. Hrvatska reprezentacija je pri vrhu. Cilj naših okupljanja nije da se pokaže tko kako zna igrati nogomet nego međusobno traženje istoga puta i podržavanje na tom putu, ističe nekada dugogodišnji kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije fra Žarko Relota. Kad bi se okupljali radi nogometa, svatko bi rekao da ne može jer ima pastoralnih obveza, ali humanitarni čin susreta je ono što ih okuplja. 
Završnica turnira je u četvrtak 23. veljače. Susret započinje u 11 sati misnim slavljem u franjevačkoj crkvi Gospe Fatimske u Borovom Naselju, koje predvodi monsinjor Vlado Košić, biskup sisački. Utakmice toga dana započinju u 13 sati u Sportskoj dvorani Borovo Naselje, Vukovar, a završna svečanost je u 18 sati i 15 minuta.
Sve utakmice otvorene su za gledatelje, cijena ulaznice je 10 kn, a prihod je namijenjen izgradnji Križnog puta u Vukovaru.

 

fra Ivan Jelić