"Faraon" razbio lanac dilera heroina i kokaina

"Faraon" razbio lanac dilera heroina i kokaina "Faraon" razbio lanac dilera heroina i kokaina

foto: PU vukovarsko-srijemska

Kriminalističkim istraživanjem "Faraon" razbijen je lanac dilera kokaina i heroina za područje Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova, na čijem čelu je bio 58-godišnjak iz Vinkovaca. . ..

Od ožujka do sredine kolovoza 2019. godine kriminalistička policija PU vukovarsko-srijemske u suradnju s Općinskim državnim odvjetništvom u Vinkovcima provodila je kriminalističko istraživanje „Faraon” kako bi suzbila preprodaju droge heroin i kokain na području grada Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova.

Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazivala su kako na području Vukovarsko-srijemske županije postoji organizirana kriminalna skupina na čijem je čelu 58-godišnjak iz Vinkovaca. Utvrđeno je kako je 58-godišnjak drogu kupovao od 57-godišnjaka i 65-godišnjaka iz Splita te ju dalje preprodavao.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je deset osoba, a obavljenim pretragama domova i drugih objekata na više lokacija kao i vozila pronađeno je i oduzeto:

- 504 grama kokaina
- 35 grama heroina
- 8 komada sjemenki biljke „Cannabis sativa“
- novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna u raznim apoenima i valutama
- 10 mobilnih uređaja sa više SIM kartica
- 100 komada tableta „Heptanon“
- pištolj s pripadajućim spremnikom i nekoliko komada streljiva
- precizna digitalna vaga
- punilo za miješanje s drogom „Laktoza“


Protiv osam osoba podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su tijekom jučerašnjeg dana predane u pritvorsku jedinicu policije.