Febire okupio više od 800 biciklista

Febire okupio više od 800 biciklista Febire okupio više od 800 biciklista

Više od 800 biciklista svih uzrasta krenulo je jutros iz četiriju gradova prema Zlatnoj Gredi u Baranji. Neki će u sklopu Festivala biciklističke rekreacije danas prijeći i više od 90 kilometara .

Febire četvrtu godinu zaredom organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije, u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim savezom sportske rekreacije "Sport za sve". 

Febire je sportsko-rekreacijski te turističko-kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu.

Prva je biciklijada održana jučer i bila je namijenjena djeci i drugim građanima Osijeka. Danas su biciklisti krenuli iz Vukovara, Belišća, Osijeka i Belog Manastira i voze na rutama Osječko-baranjske županije i okolice. Prati ih policija i predviđeno je nekoliko postaja za osvježenje. 

Nakon dolaska do lovačkog doma Zlatna Greda sudionike će od 14 sati zabavljati Igor Delač, dio će ih biciklima nazad iz mjesta iz kojih su došli, a za dio je organiziran prijevoz. 

Osječke bicikliste svih generacija na biciklijadu je ispratio zamjenik župana Mato Lukić te brojni građani. 

Više o 4. Festivalu biciklističke rekreacije poslušajte u prilogu. 

 

Febire za emisiju Dobar dan (dožupan Mato Lukić, tajnik ZSUOBŽ Dubravko Ižaković i sudionici