Festival craft piva u Novoj Gradiški

Festival craft piva u Novoj Gradiški

U četvrtak 15. kolovoza u 18 sati u Gradskom parku u Novoj Gradiški otvara se 5. po redu Bošnjak Crafting – festival craft piva... .

Prvi festival craft piva u Novoj Gradiški održan je 2015. godine kada je u Hrvatskoj bilo desetak malih nezavisnih proizvođača piva. 

"Predložili smo tada čelnicima Grada i Turističke zajednice da u vrijeme Novogradiškog glazbenog ljeta pozovemo svoje prijatelje pivare i tako oplemenimo ovu lijepu ljetnu manifestaciju na koju svi rado dolaze. Prijedlog je prihvaćen, pivari su došli, a Nova Gradiška je svrstana među gradove koji su među prvima pružili ruku malim nezavisnim proizvođačima piva i tako podržali domaći proizvod", ističe organizatorica Marijana Bošnjak.

Naziv festivala craft piva BOŠNJAK CRAFTiNG dolazi od riječi Bošnjak, Craft i Nova Gradiška.

Festival se održava u gradskom parku uz Tri gracije, traje 15-17. kolovoza 2019. u vrijeme manifestacije Novogradiško Glazbeno Ljeto 2019.

CRAFT PIVOVARA je mala, zanatska pivovara u kojoj je većinski vlasnik sam pivar. Proizvodnja je manufakturna, a pristupa joj se s puno pažnje, ali i novih kreativnih ideja koje rezultiraju kvalitetom i pivskim stilovima kakve je nemoguće sresti kod velikih korporacijskih pivovara.

Na festival dolaze: Popster pivovara – Slavonski Brod, Pulfer - Zagreb, Pivovara Slavonica - Pakrac, Braccia brew - Pula, Varoška Pivovara - Zadar, Nova runda - Zagreb, Franz pivo - Pleternica, 5th Element - Daruvar, Slawoner - Požega, Dvije Krigle - Županja i Zmajska pivovara - Zagreb.

plakat-bosnjak-crafting-2019.png